Haryana General Knowledge in Hindi 2016 | Haryana GK Current Affairs

Haryana General Knowledge in Hindi 2017 | Haryana GK Current Affairs Current Affairs is an integral part and Questions related with Haryana Haryana GK Objective Free Online Haryana Govt Jobs 

1. With how many states does the boundary of Haryana touch?
Ans : 5

2. Which union Territories touches the boundary of Haryana ?
Ans : Delhi

3. In which district of Haryana is the H.M.T. factory situated?
Ans : Ambala

4. Where is the Atlas Industry in Haryana situated?
Ans : Sonipat

5. Which Indian car manufacturing company is situated in Gurgaon of Haryana ?
Ans: Manufacturing of Maruti Cars 1

6. In which year was each village of Haryana electrified?
Ans : In 1970

7. Where is Chaudhary Charan Singh University located at Haryana ?
Ans : Hisar

8. Which city of Haryana is known as 'City of Weavers' ?
Ans : Panipat 

9. Where has the National Research Institute in Haryana been established?
Ans : Karnal

10. Which Central Territory is the capital of Haryana ?
Ans : Chandigarh 

Haryana General Knowledge (Hindi) Books from Online Books Store at Best Price in India, Haryana General Knowledge (Hindi) Books more GK Like G+ 

11. Which dance belongs to Haryana ?
Ans : Gidda

12. Name the famous Indian Cricket players belongs to Haryana ?
Ans : Kapil Dev

13. The turban, worn by males in Haryana is known as—
Ans : Khandwa  

14. When was the famous battle of Panipat fought?
Ans : 1556

15. At which place of Haryana did Lord Krishna preach the message of Geeta ?
Ans : Kurukshetra

16. In 1947 when India was declared Independent, Haryana was a part of?
Ans : Punjab

17. When was the State of Haryana formed?
Ans : November 1966  

GK for HCS Exams, Haryana General Knowledge for HCS and history + mains question paper of gs, hindi english 

0 Response to "Haryana General Knowledge in Hindi 2016 | Haryana GK Current Affairs"

Post a Comment